2013. július 21., vasárnap

Babaerszény :)

Most majd biztos azt gondoljátok, hogy megszállott hordozós lettem, pedig nem is (na jó, egy kicsit ;).
Írtam már korábban, mennyire szeretjük a mei tait. Most is sokat használjuk, szinte minden második nap előveszem, pl. hosszabb utakra vagy itthoni altatáshoz is ideális (vagy ha épp mosogatni/főzni kell és Rebus nagyon kézben akar lenni).
Ugyanakkor a babakocsit is szeretem, pl. bevásárolni mindig azzal megyek, mert nagyon praktikus, hogy jól tele tudom pakolni. Igen ám, de Rebus nem mindig lelkes ezen a téren... általában indulásnál még nincs gond, de sokszor 10-20 perc után sírni kezd a kocsiban és csak akkor nyugszik meg, ha felveszem. Gondolom zavarja, hogy abból nem lát ki annyira (még nem tud önállóan ülni, úgyhogy félig fekvő helyzetben van) vagy a szemébe süt a nap vagy nem tudom. A lényeg, hogy ez így elég problémás tudott lenni, mert ilyenkor bizony úgy kellett hazajönnünk, hogy egyik kezemmel tolom a jól telepakolt babakocsit, a másikkal meg tartom Rebust (aki közel 8 kiló)... hát képzelhetitek, nem volt túl kényelmes.

Így alszik az erszényben Zsebibaba
Aztán egy ismerősöm mutatta, hogy milyen erszényük van és nagyon dicsérte, gyorsan fel lehet venni, kis helyen elfér, szereti a babája stb. Nekem is megtetszett a dolog, főleg, mert gondoltam így megoldódna ez a babakocsi-nem babakocsi probléma. Szóval úgy döntöttünk, mi is beruházunk egyre (egy igazán csajos Bora erszényre :) És jelentem: szeretjük ezt is!

Persze logikus kérdés, hogy miért nem volt elég a mei tai a babakocsi mellé. Egyrészt, mert a mei tait azért bonyolultabb felkötni, hosszúak a szárai, így az utcán felvenni nem igazán praktikus (leérnek a porba, koszba). Másrészt a mei tai azért melegebb (mindkettőnknek), ami kánikulában fontos szempont. Ráadásul a mei tai sokkal nagyobb helyet foglal, ha berakom a kocsi aljába, akkor a kosár felét elfoglalja.
Ezzel szemben az erszény nagyon kicsire összehajtható, felvenni kb. 1 perc, nem ér le a földre és sokkal szellősebb, így nem melegszünk benne Rebussal. Hátránya, hogy mivel féloldalasan terhel, így Rebus súlyával max. 1 óráig kényelmes benne a hordozás, de addig tökéletes. Szóval ha tudom, hogy hosszabb időre megyünk, akkor vagy babakocsival indulunk, aminek az aljában ott lapul az erszény szükség esetére, vagy mei taiban viszem Rebust a hátamon.

Rebeka amúgy az első perctől imádja az erszényt is, főleg, mert ebben teljesen kilát, a kezei is szabadok, így bármit meg tud fogdosni (pl. a villamoson az embereket... öö, na igen, erről még le kell szoktatnom, bár eddig mindenki nagyon megtisztelőnek találta :).
Sokat megyek vele sétálni csak így erszényben is, mert tényleg nagyon praktikus találmány, szeretjük mind a ketten. Én különösen azt, hogy korlátlanul puszilgathatom a kis buksiját! :) Ja, és persze ha álmos, ebben is gyorsan, könnyen elalszik, ami szintén nem utolsó szempont.

Itt van néhány kép is:


Így néz ki kiterítve


És ekkora összehajtva a zsákjában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése