2013. október 20., vasárnap

2014:Svájc

Bár sokan már tudjátok, de nem mindenki, hogy 2014 nagy változást hoz számunkra, mert bő egy évre Svájcba költözünk.
Az egyetem
Photo via Pinterest
Sándor megpályázott egy kutatói ösztöndíjat a zürichi egyetemen, amit megnyert. Egy ideje már tudtuk, hogy megyünk, de a részletek még nem voltak biztosak, leginkább a kezdés időpontja volt kérdéses. 
Mi szerettük volna, ha az ünnepeket még itthon tudjuk tölteni és csak januárban kezdene Sándor, úgyhogy igyekeztünk ezt is kérvényezni és pont a héten kaptuk meg a hivatalos értesítőt, hogy január közepén várják szeretettel. Éljen :)

Szóval most már agyban-lélekben készülünk a költözésre. Én személy szerint NAGYON örülök, hogy az ünnepeket még itthon töltjük, mert már alig várom a karácsonyt, Rebus csillogó tekintetét, a karácsonyi sütik illatát a házban... nagy-nagy hálaadásom, hogy csak januárban kell Sándornak kezdenie.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan fogjuk megélni a kint létet... reménykedünk, hogy mihamarabb sikerül majd egy gyülekezetet, közösséget találnunk, így talán könnyebb lesz majd a beilleszkedés, nem érezzük olyan elveszettnek magunkat :)
Igazából, számomra az egyik legjelentősebb változás a hír kapcsán, hogy eredetileg Rebus 1. születésnapja után néhány hónappal terveztük volna, hogy megfoganjon a tesó, de ez így most eltolódik, mert nem szeretnénk kint szülni. Így kb. 1 év múlva lesz aktuális újra ez a kérdés... az elején kicsit nehéz volt, mert érthetetlen módon bár alig alszom, de már nagyon vágyom egy második babára, sokszor azon kapom magam, hogy elképzelem, hogy újra egy aprócska újszülött van a kezemben :) Persze ha azt nézem, Rebeka milyen elképesztően beragyogja a napjainkat a mosolyaival és a huncutságával, akkor annyira nem is érthetetlen a gondolat! :)
(Jaj majd írok még Rebusról, mert most az elmúlt 2 hónapban megint annyit de annyit változott!)
De aztán Isten szépen helyretette bennem ezt az egészet és most már hálás vagyok, hogy addig is kiélvezhetjük Rebussal az időt, tanulhatok tőle-róla és több energiám marad Sándort támogatni is majd odakint, biztos számára sem lesz egyszerű egy idegen országban, idegen nyelven helytállni. Szóval jó lesz ez :)

Most egy darabig nem írok, szerdán ünnepeljük itthon hármasban Rebus 1. szülinapját, aztán szombaton lesz a nagycsaládi parti! Utána majd küldök egy fényképes beszámolót a szülinapról és a mi nagylányunkról :)

Addig is szép napokat Nektek!

Photo via Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése