2013. augusztus 6., kedd

Te milyen családot szeretnél?

Újra és újra ez a téma jön fel köztünk Sándorral, és rengeteg hosszú beszélgetés van már mögöttünk, mégis kifogyhatatlan a kérdések sora. Mert arra jöttünk rá, hogy a családdá válás nem megy magától, illetve pontosítok, nem minden része megy magától.
Persze, előbb vagy utóbb kialakul egy családi rutin, ami remélhetőleg mindenkinek megfelelő, és ezzel együtt kialakulhatnak szokások is, de mi azt tapasztaljuk, hogy ezek mellett a családdá válásért meg kell dolgozni nap mint nap.

Rögtön a baba születése után dönteni kell például számtalan dologról (hogy altatjuk, etetjük, milyen elvek szerint gondozzuk/neveljük stb.), és ez még csak a kezdet! Mert aztán hirtelen elkezd kinyílni annak a picurnak az értelme és a szülők azt tapasztalják, hogy az a kis emberke figyeli minden mozdulatukat, számít rájuk az élet minden területén és egyre aktívabb részesedést követel minden tevékenységükben.
És itt jön a kérdés, hogy hogyan élünk mi, szülők, mit akarunk átadni, mi legyen természetes a gyerekünk számára, miben nőjön fel. Mit tanul majd tőlünk az élet dolgairól?

Az eddigi beszélgetéseink alapján összeszedtem azokat a kérdéseket, amik köztünk felmerültek, remélem számotokra is hasznosak lesznek. Szerintem nagyon jó kis beszélgetés alapját képezhetik, nyilván elsősorban azoknak, akik maguk is babáznak vagy épp babavállalás előtt állnak, de akár egy párnak is érdekességként, hogy megtudják ki mit gondol a témáról :)

Az alábbi linkre kattintva tudjátok letölteni a kérdéssort, ami 30 kérdést tartalmaz:
Te milyen családot szeretnél?

Használjátok bátran! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése